İş Arayanlara Büyük Müjde! Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na Çok Sayıda Personel Alınacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre personel istihdamı yapılacağı belirtildi.Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, uzman yardımcısı pozisyonunda görevlendirilecek...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre personel istihdamı yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, uzman yardımcısı pozisyonunda görevlendirilecek 55 kişinin işe alınacağını duyurdu.

Kurum tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Başkanlığa, strateji ve bütçe uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacak.

Başvuru Yapabilecek Bölümler Belli Oldu

İlana en az 4 senelik lisans eğitimi veren endüstri mühendisliği, iktisat, bilgisayar mühendisliği, işletme, inşaat mühendisliği, kamu yönetimi, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, maliye ve hukuk bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bunlara denk kabul edilen bölümlerden mezun olan adaylar başvurabilecek.

Adayların, 2021 yılında ve 2022'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan istenilen bölümlerde en az 70 puan almış olması şartı aranıyor. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 22 Aralık 2022 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının "www.sbb.gov.tr" internet sitesinde yayımlanacak.

Sınav Tarihi Açıklandı

Yazılı sınav 15 Ocak 2023 tarihinde saat 10.00'da Ankara’da yapılacak. Sonuçlar kurumun internet sitesinden açıklanacak.

Yazılı sınav puanı 70 ve daha yüksek adaylardan, en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen kontenjanların 4 katı aday (en son sıradaki aday ile aynı puanı alanlar dahil) başarılı sayılarak sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınav tarihi ve yeri kurumun internet adresinden duyurulacak.

Sınavın 55 personel istihdamını kapsayan nihai başarı listesi, adayların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

Ekonomi Haberleri