İş Arayanlara Müjde! 75 Bine Yakın Memur Alımı Yapılacak

Farklı kurumlarda ve bakanlıklarda oluşan güncel ihtiyaçlara göre personel alımı alımı yapılıyor. Personel alımları ile ilgili gelişmeler yakında takip edilirken, güncel alımlara dair araştırmalar sürüyor. Bu kapsamda,...

Farklı kurumlarda ve bakanlıklarda oluşan güncel ihtiyaçlara göre personel alımı alımı yapılıyor. Personel alımları ile ilgili gelişmeler yakında takip edilirken, güncel alımlara dair araştırmalar sürüyor. Bu kapsamda, Bakanlıkların memur alımlarını ne zaman yapacağı ve alımların ayrıntıları merak ediliyor.

75 Bin Memur Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı'na, 45 bin sözleşmeli personel, Adalet Bakanlığı'na 22 bin 120, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 3 bin 220 ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise 3 bin 341 personel alım sağlayacak. Söz konusu personel alımı ile birlikte, toplamda 75 bine yakın memur istihdam edilmiş olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel alımı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 45 bin yeni öğretmen alacak. Öğretmen ataması için ön başvurular 1 Nisan'da sona erdi. Atamalar ise 8 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Öğretmen Ataması Branş Dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırdı.

Ekonomi Haberleri