İş Arayanlara Müthiş Fırsat! Göç İdaresi Başkanlığı'na Çok Sayıda Uzman Yardımcısı Alınacak

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, kurumların personel alımları için Resmi Gazete’de iş ilanı yayımlama süreci devam ediyor. Personel alımlarına ilişkin ilanlar geliyor. Bu kapsamda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak...

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, kurumların personel alımları için Resmi Gazete’de iş ilanı yayımlama süreci devam ediyor. Personel alımlarına ilişkin ilanlar geliyor. Bu kapsamda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak kişiler yayımlanacak ilanları büyük bir heyecanla beklerken gelen iş ilanları da yakından takip ediliyor.

Özel sektördeki çalışma zorluğu başta olmak üzere çok sayıda sebepten ötürü deyim yerindeyse ‘sırtını devlete dayamak isteyenler’in sayısı her gün daha da artıyor. Haklarının korunması, çalışma şartlarının rahatlığı sebebi ile vatandaşlar bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kuruş ve kuruluşlara alınacak personel alımları içim alarm kurmuş durumda.

Resmi Gazete’de bakanlıkların, kurum ve kuruluşların personel istihdam edeceği yönünde birçok ilan yayımlandı. Gelen son ilana göre ise İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kuruma daha personel istihdamı sağlanacak.

Göç İdaresi Başkanlığı Başvuruları Ne Zaman?

Göç İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatına, yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 100 il göç uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başvurular 30 Aralık ile 9 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan güncel ilana göre, adayların en az 4 yıllık eğitim veren iktisadi ve idari bilimler, hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi ya da yurt dışında bulunan yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmaları, 2021 ya da 2022 KPSS'nin belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olması ve 1 Ocak 2023 itibariyle 35 yaşını aşmamış olması gerekiyor.

30 Aralık ile 9 Ocak tarihleri arasında yapılacak başvurular, "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav 29 Ocak Pazar günü Göç İdaresi Başkanlığı'nca Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne yaptırılacak.

Aranan nitelikler ve başvuru şartlarına yönelik bilgiler "www.goc.gov.tr" adresinde bulunacak.

Ekonomi Haberleri