İş Bankası Sayesinde Evler Isınacak! İş Bankası'ndan 1000 TL Isınma ve Doğal Gaz Yardımı

Küresele ekonomik kriz ve yükselen enflasyon karşısında geçim derdine düşen vatandaşın masrafı kış aylarının gelmesiyle daha da arttı. Havaların soğumasıyla birlikte temel ihtiyaçlardan biri olan ısınma da gereksinim haline...

Küresele ekonomik kriz ve yükselen enflasyon karşısında geçim derdine düşen vatandaşın masrafı kış aylarının gelmesiyle daha da arttı. Havaların soğumasıyla birlikte temel ihtiyaçlardan biri olan ısınma da gereksinim haline geldi.

Öte yandan bahar ve yaz mevsiminde doğal gaza gelen zamların etkisi faturalarda ortaya çıkmaya başladı. Soğuklar etkisini göstermeye başlayınca kombileri çalıştıran vatandaşlar, kara kara faturaları düşünür oldu. İş Bankası'ndan çalışanlarını bu dertten kurtaracak büyük bir destek geldi.

Havaların soğumasıyla art arda zamların geldiği doğal gazda gelecek faturalar vatandaşın gözünü korkutuyordu. Yapılan yeni düzenleme, İş Bankası personeline rahat bir nefes aldıracak.

İş Bankası Isınma Yardımı

İş Bankası tarafından tüm personele hazirana kadar bin lira ısınma yardımı ödemesi verilecek.

Milyonlarca özel sektör çalışanına rahat bir nefes aldıracak yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Karara göre, özel sektör çalışanlarına verilen 1000 TL’lik doğal gaz ve ısınma (odun, kömür) yardımı, SGK primi ve vergiye tabi tutulmayacağı da ifade edilmişti.

İşverenlerin sağlayacağı bu destek sayesinde çok sayıda personel, havaların soğumasıyla elektrik ve doğal gaz yardımından faydalanabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanarak Kasım 2022'de yürürlüğe giren, çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği düzenlemesini bankalarda devreye sokmaya başladı.

Türkiye İş Bankası bu aydan itibaren tüm çalışanlarına bin lira ısınma yardımı yapacak.

Yapılacak olan yardım haziran ayına kadar da devam edecek.

Özel bankalar arasında bu uygulamayı ilk başlatan İş Bankası oldu. Bankanın başlattığı ısınma yardım uygulamasını diğer bankalarında kısa sürede devreye sokması bekleniyor.

Düzenlemeye göre Hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL’den vazgeçiyor. 633 liraya denk gelen bu rakam çalışanın maaşına eklenebilecek. Öte yandan işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık bin liraya kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, 1000 TL’yi 2023 senesinin haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek.

Isınma ve Doğal Gaz Yardımı Şartları Neler?

İstisna 9 Kasım 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak ödemeleri kapsayacak.

İşverenler tarafından personellere verilecek söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için;

Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması,

Aylık 1.000 TL’yi geçmemesi,

Mevcut ödemelere ek olarak yapılması gerekiyor.

Isınma Yardımında Fatura Şartı Var Mı?

İşverenlerin yapacağı ödemeler için personellerden elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine dair fatura veya herhangi bir belge istemeyeceği belirtildi.

İşverenler net 1.000 TL’ye kadar sağlayacakları bu destek sayesinde bir asgari ücretlide 633 TL ödemeden kurtulacak.

Ekonomi Haberleri