İşçilere Büyük Müjde! O Belediye En Düşük Maaş 13.395 TL Oldu

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının geçen yılın son günlerinde ve yeni yılın ilk günlerinde netlik kazanması ile birlikte, belediye işçileri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının geçen yılın son günlerinde ve yeni yılın ilk günlerinde netlik kazanması ile birlikte, belediye işçileri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda ülke çapındaki farklı belediyeler, işçilerin maaşları ile ilgili kamuoyuna bilgi veriyorlar.

En Düşük Maaş 13.395 TL Oldu!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, işçilerin maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 2022 yılında en düşük 6.144 TL olan işçi maaşının bu yıl 13.395 TL seviyesine yükseldiğini açıklayan Hilmi Bilgin ''Millete hizmet yolunda bizimle birlikte ter döken kıymetli çalışma arkadaşlarımızın maaşlarında rekor bir artış yaptık. 2022'de en düşük 6 bin 144 TL olan işçi maaşını bu yıl 13 bin 395 TL'ye yükselttik. Hayırlara vesile olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Maaş Zamları Açıklanıyor

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça, maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, ilerleyen süreçte maaş zammına ilişkin yeni duyurular gelebilir.

Ekonomi Haberleri