İşçilerin Yüzü Gülecek! En Düşük İşçi Maaşı 10 Bin 300 TL Oldu

O belediye tarafından rekor zam geldi. Belediye tarafından gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşı 10 bin 300 TL olarak açıklandı. 2022 yılının bitimine kısa bir süre kala asgari ücret tartışmaları...

O belediye tarafından rekor zam geldi. Belediye tarafından gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşı 10 bin 300 TL olarak açıklandı. 2022 yılının bitimine kısa bir süre kala asgari ücret tartışmaları devam ederken belediye çalışanlarına yapılan zamlar da sıklıkla gündeme gelmektedir. Osmaniye Belediyesi tarafından da alınan bir kararla işçi maaşlarına zam yapıldığı duyuruldu. Osmaniye Belediyesi ile Hizmet İş ve Öz Güven Sendikaları arasında yapılan toplantıyla toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yaklaşık olarak 602 işçiyi kapsayan sözleşme kapsamında işçilere %100 zam yapılırken en düşük işçi maaşı 10 bin 300 TL olarak açıklandı.

Yemek Parası Yükseltildi

Osmaniye Belediyesi tarafından işçi maaşlarına zam yapıldığı açıklandı. Osmaniye Belediyesi bünyesinde çalışma gösteren işçilerin haklarını koruma altına almaya yönelik hazırlanan toplu iş sözleşmesinde daha önce yer almayan kanun çerçevesinde yılda iki defa verilen ikramiye yükseltilerek 25+25+5 olarak açıklandı. Ayrıca Belediye personellerinin maaşlarıyla beraber hesaplarına yatırılan çocuk parası, yardımların yanı sıra günlük olarak verilen yemek parası da 75 TL’ye yükseltildi. Daha önce 50 TL civarında olan yemek parasının yükseltilmesi işçilerin yüzünü güldürmeye yetti.

Maaşlar Asgari Ücretin Altında Kalmayacak!

Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi kapsamında yevmiyeler 300 TL olarak belirlendi. Tüm sosyal hak ücretlerine de sözleşme kapsamında artış yapılarak asgari ücrete gelen zamlarında ardından belediye personellerinin maaşının asgari ücretin altında kalmaması sağlanacağı duyuruldu. Eğer personel maaşları asgari ücretin altında kalırsa asgari ücretin brüt miktarına göre %15 daha ilave edilerek asgari ücretin altında kalmamasına imkan tanınacak.

Konuyla alakalı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kaya tarafından:

“İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinin mesai arkadaşlarım, kıymetli aileleri, belediyemiz ve Osmaniye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli arkadaşlarım, bugünlere geldiysek sizler sayesinde geldik. Bunu asla unutacak birisi değilim. Belediye personeli benim yüreğimde sakladığım özel bir değerimdir. Göreve geldiğimiz ilk gün söz vermiştik. Çalışanımızın hakkını ödemeden hiçbir iş yapmam diye. Bugünde bu sözümdeyim sonuna kadar da bu sözümdeyim. Toplu iş sözleşmemizin hepinize hayırlı olması diliyor, en kalbi sevgilerimi sunuyorum. Kim ne derse desin sizler benim kalbimdesiniz ve evlatlarımsınız” denildi.

Ekonomi Haberleri