İŞKUR Yeni İlan Yayımladı! 5 Binden Fazla Personel Alınacak

İş arayanlar tarafından sıklıkla takip edilen İŞKUR ilanlarından bir yenisi daha yayımlandı. İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 5 bin 172 temizlik görevlisinin alımı yapılacak.Her gün yeni ilanların yer...

İş arayanlar tarafından sıklıkla takip edilen İŞKUR ilanlarından bir yenisi daha yayımlandı. İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre 5 bin 172 temizlik görevlisinin alımı yapılacak.

Her gün yeni ilanların yer aldığı İŞKUR web sitesinde bir ilan daha yayımlandı. Çeşitli firmalarda istihdam edilmek üzere 5 bin 172 temizlik personeli alımının yapılacağı duyuruldu. Ayrıca başvuru yapacak adayların da en az ilkokul mezunu olması şartı koşuldu.

Bizler de İŞKUR'un yeni temizlik görevlisi ilanını sizler için araştırdık. İşte yeni İŞKUR temizlik görevlisi ilanı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar...

5 Bin 172 İlkokul Mezunu Temizlik Görevlisi Alınacak 

Son zamanlarda artan hayat pahalılığı ve zorlaşan yaşam şartları nedeniyle çok sayıda işsiz hala iş arıyor. İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak da bilinen İŞKUR, her gün yeni ilanlarla iş arayanlarla iş verenleri buluşturmaya devam ediyor.

İŞKUR tarafından yayımlanan yeni ilanda tam 5 bin 172 temizlik personeli alınacağı duyuruldu. Duyuruyla birlikte, alımı yapılacak olan personellerde aranana şartlar da belli oldu.

Özel sektördeki firmalar tarafından yayımlanan duyuruda başvuru şartlarında firmaların belirlediği kriterler esas alındı. Ancak ilkokul mezunu olma şartı, tüm ilanlardaki ortak şart oldu.

Hangi İllerde Temizlik Görevlisi Alınacak? 

İŞKUR tarafından yayımlanan yeni temizlik görevlisi ilanında hangi illerden alım yapacağı da açıklandı. Yayımlanan ilanlara göre özel sektör firmalarının alım yapacağı iller de belli oldu. İl bazlı alım yapılacağının vurgulandığı ilanlarda aynı zamanda ikamet zorunluluğu da arandı. Açıklanan bilgilere göre  Kocaeli, Gaziantep, Ankara, Antalya, İzmir, Şırnak, Adana, Manisa ve İstanbul illeri başta olmak üzere çok sayıda ilde alım yapılacağı vurgulandı.

Temizlik Görevlisi Başvurusu Nasıl Yapılır? 

İŞKUR'un yayımladığı temizlik görevlisi ilanlarına başvuru şekli de belli oldu. İŞKUR'un her zaman yaptığı ve devam ettiği üzere yayımlanan ilanlara başvurular, yine İŞKUR üzerinden yapılacak. İŞKUR üzerinden ilanları görebilmek ve başvuru yapabilmek için ise kullanıcı adı ve şifre ile hesaba giriş yapılması gerekiyor. İŞKUR hesabı olmayanların göremeyeceği ve başvuramayacağı bu ilanlarda üye olmak, büyük önem taşıyor.

Üye olmayanlar üye olduktan, üye olanlar da şifre ve kullanıcı adıyla giriş yaptıktan sonra, "açık iş ilanları" kısmından tüm iş ilanlarını görüntüleyebilirler. İş ilanlarını aratırken filtrelerin kullanılması arama işlemlerini kolaylaştıracaktır. Bu nedenle eğer temizlik görevlisi ilanlarını arıyorsanız buna göre bir filtreleme yapmanızda fayda var.

Gereken aramaları yaptıktan sonra kendinize uygun ilanlara İŞKUR üzerinden anında başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sırasında istenilen bilgileri online olarak doldurabilirsiniz. Ancak bu aşamada bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız. Çünkü doldurduğunuz bilgilerinize göre firmalar size dönüş yapacaktır.

Güncel Temizlik Personeli Maaşı Ne Kadar? 

Özel sektör firmaların açtığı temizlik personeli ilanında maaş aralığını net bir şekilde söylemek çok zor. Çünkü özel sektörde maaş aralıkları firmanın büyüklüğüne ve pozisyona göre değişecektir. Ancak 2023 yılında belirlenen ve yaklaşık 8.500 TL olan asgari ücret, alınacak minimum maaştır.

Yani, hangi işte olursanız olun, sigortalı çalıştığınız sürece alabileceğiniz en az miktar 8 bin 500 TL olacaktır. Özel sektör firmalarından ilanlar yayımlandığı için asgari ücretin üzerinde de bir ödeme yapılması mümkün, ancak söylediğimiz gibi bu tamamıyla firmaya bağlı.

Ekonomi Haberleri