İslam Memiş'ten Altın Fiyatlarına Revize Geldi: Kemerlerinizi Bağlayın, Piyasayı Kasıp Kavuracak Bir Ralli Geliyor!

Bu hafta açıklanan faiz kararları, enflasyon verileri ve FED'in tekrar 'şahin' tutum sergileyeceğine dair endişeler, altın fiyatının dar bir aralıkta konsolide olmasına neden oldu. Şahin açıklamalar piyasaki iyimserliği silerken,...

Bu hafta açıklanan faiz kararları, enflasyon verileri ve FED'in tekrar 'şahin' tutum sergileyeceğine dair endişeler, altın fiyatının dar bir aralıkta konsolide olmasına neden oldu. Şahin açıklamalar piyasaki iyimserliği silerken, dolar gücünü tekrar artırdı. Ancak 40 yıllık zirveyi tazeleyemedi.

Güvenli Yatırımda Güvensiz Yükseliş!

Altın fiyatlarıyla alakalı haberler bir bir gelmeye devam ederken, altın almak isteyen vatandaşlar gözünü açıklamalara dikti. Bildiğiniz üzere bu hafta açıklanan faiz verilerinden sonra FED Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 'şahin' tavırları, altına karşı talebi azalttı ve fiyatlarda düşüşe neden oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yıl boyu bahsettiği 1.450 TL'lik gram altın fiyat tahminini revize etti. Bugün daha önceki yazılarımızda sizlere bildirdiğimiz üzere Memiş, gram altının 1.450 TL'ye ulaşamama sebebinin ons altının oyunda olmamasından kaynaklandığını açıklamıştı.

Verdiği son demeçte ise hem tahminini güncelledi hem de güvenli yatırım olan altının güvensiz bir yükseliş yaşayacağını söyledi.

FED Artık Gerçekten Frene Basacak!

FED'in bundan sonra faiz artırımlarında daha da frene basacağını söyleyen Memiş, önümüzdeki aylarda 25 baz puanlık artışlar yaşanacağını öngörüyor. Mart 2023'e kadar 2 ayrı 25 baz puanlık artış yapılacağını düşünen uzman, faiz artırım prosesinin o tarihlerde sona ereceğini tahmin ediyor.

Ons Altında Bin 830 Dolar Üstü Artık Sürpriz Değil

Sözlerine ons altın üzerinden devam eden Memiş, faiz artırımlarının altın fiyatı üzerinde ne kadar etkili olduğuna dikkat çekti. Ayrıca ons altının 1.615 dolarlık fiyatından birden 1.800 doların üzerini gördüğünü hatırlatarak, 1.830 dolar seviyesinin artık bir sürpriz olmadığını söyledi.

Ons Altının 2 Bin Doların Üstünü Görmesi Lazımdı

Sözlerine ons altın fiyatının olması gereken yerde olmadığını söyleyerek devam eden uzman, henüz gelişmelerin fiyatlanmadığını belirtti. Ayrıca, normal şartlarda 2.000 doların üzerine çıkması gereken ons altının, 1.615 dolarlık seviyede dip yaptığını ekledi.

2023'te 2 Bin 75 Dolar Olacak

2023'te ons altın fiyatının 2.075 dolarlık tarihi zirveyi kıracağını söyleyen Memiş, eğer FED tarafından manipüle edilmeseydi, şu anda ons altının 2.150 dolardan fiyatlanıyor olacağını belirtti.

2022 Sonu Altın Fiyat Tahminleri

Sanal ortamda altın satıp fiziki ortamda altınları topladıklarını söyleyen Memiş, 2022 yılı sonunda, ons altının 1.860 dolar ve gram altının da 1.150 TL olacağı tahmininde bulundu.

Ekonomi Haberleri