İstanbul’da Deprem Uyarısı! Bu İlçelere Dikkat!

Uzun zamandır yapılan açıklamaları incelediğimizde Marmara Depremi için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Tuncay Taymaz tarafından İstanbul’da deprem açısından riskli ilçelerle ilgili açıklama yaptı. Taymaz tarafından...

Uzun zamandır yapılan açıklamaları incelediğimizde Marmara Depremi için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Tuncay Taymaz tarafından İstanbul’da deprem açısından riskli ilçelerle ilgili açıklama yaptı. Taymaz tarafından İstanbul’da tek tek ilçeler açıklanarak vatandaşların da binaları kontrol ettirmesini istedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde büyük yıkım meydana gelirken günümüzde 40 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Bu depremin hemen ardından İstanbul’da olacak depremle ilgili riskli ilçeler açıklandı. Konuyla ilgili açıklamayı Prof. Dr. Tuncay Taymaz tarafından yapıldı. Tuncay Taymaz, İstanbul’da riskli olan ilçeler açıklandı. Prof. Dr. Tuncay Taymaz tarafından yapılan açıklamada:

“Marmara’nın içinden geçen Kuzey Anadolu Fayı’nın kolları Marmara Bölgesi'nden İstanbul’da büyük bir deprem üretebilme potansiyeline sahip” denildi.

Bu İlçeler Dikkat!

Marmara’da 7.4 derecesinde büyük bir deprem beklemediğini açıklayan Taymaz tarafından bu depremin fazlasıyla yıkıcı bir etkiye sahip olacağıyla ilgili bazı ilçeleri uyardı. Taymaz tarafından yapılan açıklamada:

“Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya’dan devam edip Silivri’ye kadar giden tüm bu ‘göller’ bölgesi dediğimiz yerlerde risk var.” denildi.

Ekonomi Haberleri