İstanbul'da Taksimetre Açılış Ücreti Ne Kadar Oldu? İstanbul'da Taksi Ücretleri Güncellendi

İstanbul'da taksi ücret tarifeleri için alınan zam kararından sonra taksiciler, fiyat güncellemesi için sıraya girdi. Çok sayıda vatandaş tarafından İstanbul'daki güncel taksi ücretleri merak ediliyor. Vatandaşlar, taksimetre...

İstanbul'da taksi ücret tarifeleri için alınan zam kararından sonra taksiciler, fiyat güncellemesi için sıraya girdi. Çok sayıda vatandaş tarafından İstanbul'daki güncel taksi ücretleri merak ediliyor. Vatandaşlar, taksimetre açılış ücretinin ne kadar olduğunu, kısa mesafe ve İstanbul'daki güncel taksi ücretlerini araştırmaya başladı. UKOME tarafından alınan zam kararı ile bu yıl vatandaşların taksilere ödediği ücretler de artacak.

UKOME 27 Aralık 2022 tarihinde aldığı kararla taksimetre açılış ücreti 9,80 TL'den 12,65 TL'ye, taksi mesafe ücreti kilometre başına 6,30 TL'den 8,51 TL'ye, zaman tarifesi ücreti saatlik 67,20 TL'den 100,80 TL'ye, kısa mesafe ücreti ise 28 TL'den 40 TL'ye yükselmişti. Yeni tarife, geçtiğimiz gün itibari ile uygulanmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan, 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak zamlı tarife üzerine taksiciler, taksimetrelerini güncellemeye başladı.

Ekonomi Haberleri