İstanbullulara Büyük Müjde! Doğal Gaza İndirim Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal ve elektriğe 2023 yılı için zam yapılmayacağını ifade etmişti. Zammın aksine İstanbullular için doğal gazda indirim müjdesi geldi.Doğal gaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak....

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal ve elektriğe 2023 yılı için zam yapılmayacağını ifade etmişti. Zammın aksine İstanbullular için doğal gazda indirim müjdesi geldi.

Doğal gaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak. NTV'nin sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre; söz konusu indirim 2023 yılından itibaren geçerli olacak. Bu indirimle doğal gaz faturasını 1000 TL ödeyen bir kişi, yapılacak indirim ile beraber 879 TL düzeyinde ödeme yapılacak.

Doğal Gaz İndirimi İçin Tarih Verildi

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak indirim; İstanbul’da faaliyet gösteren ve yaklaşık 5,5 milyon aktif doğal gaz konut abonesi bulunan İGDAŞ’ın sistem kullanım bedellerinde indirim uygulandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) bu indiriminin ardından nihai doğal gaz fiyatlarında ise yüzde 12,13 düzeyinde bir indirim yapılacak.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu indirimle beraber aylık doğal gaz faturasına 1000 TL ödeyen bir kişinin yeni faturası 879 TL olacak.

Ekonomi Haberleri