İyi Hindi Nasıl Anlaşılır? Yılbaşı Öncesi Hindi Fiyatları Ne Kadar? İşte Detaylar...

Yeni yıl yaklaşınca yılbaşı gecesi için hazırlık planları yapılmaya başlanıyor. Şüphesiz en iç ısıtan yeni yıl kutlamaları, ailecek bir araya gelinip bir masada yapılan kutlamalar oluyor. Kurulan yılbaşı sofralarının...

Yeni yıl yaklaşınca yılbaşı gecesi için hazırlık planları yapılmaya başlanıyor. Şüphesiz en iç ısıtan yeni yıl kutlamaları, ailecek bir araya gelinip bir masada yapılan kutlamalar oluyor. Kurulan yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi ise hindi oluyor. Bu sene de vatandaşların hindiye olan ilgisi büyük.

Hindi yetiştiricisi Muzaffer Çetin, 2023 fiyatları için rakam verdi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 14 senedir hindi yetiştiren Muzaffer Çetin, yılbaşı soflarının vazgeçilmezi olan hindilere bu sene de ilginin fazla olduğunu dile getirdi. Yetiştirdiği 5 bin hindinin 4 binini sattığını söyleyen Çetin, önceki sene 250 TL olan hindiyi bu yıl 300 liradan sattıklarını belirtti.

Bu Sene Talepler Erken Başladı

Geçen yıllara oranla bu sene taleplerin erken geldiğini ifade eden Çetin, "Bu bizi mutlu etti. Hindi çok uysal bir hayvan. Bakımı tabi ki zor. Önemli olan zayiat vermemek, ona çok dikkat ediyoruz. Geçen seneye kıyasla bu sene benzer paralel bir satış grafiğimiz var, diyebiliriz. Fiyat olarak da geçen sene tanesini 250 liradan satıyorduk. Bu sene tanesini 300 liradan satıyoruz. Kilo olarak isteyen olursa 45 ile 50 lira arasında fiyatı değişiyor" şeklinde konuştu.

İyi Hindi Nasıl Seçilir?

Öte yandan Çetin, hindi alacaklara yönelik tavsiyelerde de bulundu. Çetin, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılıktan anlaşılacağının tüyosunu vererek, "Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip altına bakacak. İyi bir hindinin kanat altının yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur" dedi.

Ekonomi Haberleri