Kabul edildi! SGK girişi bu tarih öncesiyse hemen dilekçe verin emekli olun!

Sosyal medyada dolanan son haberlere göre şartları yerine getiren vatandaşlar tam tamına 8 sene erkenden emekli olma hakkına sahip olacak. 2000 senesi öncesi dükkân açmış ama şimdilik kayıt yaptırmamış bir vatandaş geçmişe...

Sosyal medyada dolanan son haberlere göre şartları yerine getiren vatandaşlar tam tamına 8 sene erkenden emekli olma hakkına sahip olacak. 2000 senesi öncesi dükkân açmış ama şimdilik kayıt yaptırmamış bir vatandaş geçmişe dönük kaydını yaptırabilir. Bu sayede parasal imkansızlıklarından dolayı kayıt olamamış vatandaşlar geri dönük olarak borçlanma şansını elde ederek emeklerinin karşılığını alabilecek. Peki, hizmet birleştirmesi uygulanabilecek mi?

https://edirnejethaber.com/eytde-45-46-47-ve-48-yas-kriteri-geldi-kadin-erkek-yas-hesabi-silbastan/

Hizmet Birleştirmesi Müjdesi

Emekli olmak her vatandaş için oldukça önemlidir. Kişiler çalıştıkları yerlerde var olan SGK primlerini birleştirebilirler. Bu bağlamda çalışanlar tüm primlerini bir araya getirerek prim gün adetlerini doldurabilmektedir. Hatta şartları gerçekleştiren bireylerin doğum ve askerlik günleri de borçlandırılarak prim gününe dahil ediliyor. Böylece çalışanların erkenden emekli olma şansları da doğuyor. Hizmet birleştirme işlemleri çalışanlara son derece yararlıdır. Bu sayede emekli olacakları vakit alacakları maaşları yükseltme şansları da bulunmaktadır.

Emeklilikte O Yıllar Oldukça Önemlidir

Kişilerin alacakları emekli maaşının ve emekli olacakları kurumun belirlenmesinde genellikle son 36 ay süresince çalıştığı kurum önemlidir. Bu amaçla emekliliğe yaklaştığınızda çalıştığınız kurumu değiştirmek ilerde yararlanacağınız imkanları ve alacağınız maaşı son derece etkileyecektir. Hizmet birleştirmesi yapılması da bu hali etkilememektedir. Kişinin kurumu belirlenirken son çalıştığı kurum etkili olmaktadır.

Genelde emekli sandığı son derece iyi şartlar sağlar. Prim kazançları daha yüksek olmaktadır. Alacağınız maaşın yükselmesine yardımcı olacaktır. SGK’ya bildirilen matrahın artması sizin emekli olacağından ikinci bir işte çalışıp ikinci bir prim yatırmak da alternatifler arasındadır. Bu da prim husussu ile ilgili mühim bir kazanım manasına geliyor!

Ekonomi Haberleri