Kafa Karıştıran Ayrıntılar Açıklandı! 300 Bin Liralık Desteğin Detayları Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşi vefat etmiş kadınlar için yapılacak konut destek programı kapsamında hane başına 300 bin lira destek verileceği duyurulmuştu. Bu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşi vefat etmiş kadınlar için yapılacak konut destek programı kapsamında hane başına 300 bin lira destek verileceği duyurulmuştu. Bu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu bulunanların yararlanabileceğini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destekle ilgili kafaları karıştıran konulara açıklık getirdi.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden eşi vefat etmiş sosyal yardımlardan faydalanan kadınlara ilişkin verilecek konut desteği ile alakalı açıklamada bulundu.

2 Bin 23 Konut Temini Sağlanacak

607 milyon lira bütçe ayrılan proje kapsamında 2 bin 23 konut temini sağlanacak. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında, 300 bin lira destek vereceklerinin altını çizen Yanık, "Söz konusu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaş altında olmak kaydıyla 3 ve daha fazla çocuğu olan sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabileceğini duyurduk." dedi.

Bakan Yanık, "Tüm sosyal desteklerimizde ve yardımlarımızda öncelikli şart, başvuruların 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyal yardımlardan faydalanıyor olmalarıdır. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik bu programımız da arz odaklı sosyal politikalarımız doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz hane ziyaretleri sonucu oluşturulmuştur. 49 başlıkta yürüttüğümüz sosyal desteklerimizin her biri farklı kriterlere bağlı olup böylece daha kapsayıcı ve etkin bir şekilde vatandaşlarımızla buluşmaktadır." ifadelerini kullandı.

Destek programında hanedeki ihtiyaçlı sayısının fazlalığına göre bir düzenleme yapıldığına dikkat çeken Bakan Yanık, şu açıklamada bulundu:

Sosyal Destek Programları Devam Edecek

"Programımız sahadan aldığımız veriler ışığında bundan sonra da gittikçe genişleyecek şekilde planlanmıştır. Mevcut kriterlerle ilk etapta daha fazla bireyi (anne ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklar) refaha ulaştırmayı ve çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu yaklaşım, çocuğu olmayan kadınları sosyal koruma mekanizmalarımızdan mahrum bırakmayı değil, bilakis yoğun ihtiyaç gruplarından başlayarak kademe kademe gruplara hizmet sunmayı ifade etmektedir. Ülkemiz büyüdükçe, geliştikçe ürettiğimiz refahı, hayata geçirdiğimiz sosyal hizmet ve sosyal destek programlarımızı, milletimizle paylaşmayı sürdüreceğiz."

Ekonomi Haberleri