Karneyi Getir 5.104 TL'yi Götür! Öğrenciler İçin Başarı Teşvik Programı Hayata Geçirildi

Önceki ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarı teşvik programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta karnelerin dağıtılmasıyla beraber öğrenciler notlarını, dereceye...

Önceki ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarı teşvik programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta karnelerin dağıtılmasıyla beraber öğrenciler notlarını, dereceye girenler de devletten para alacağını öğrendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan başarı teşvik ödemesinden kimler yararlanacak? Başarı teşvik ödemesi ne kadar? Başarı teşvik ödemesi nasıl alınır? İşte detaylar…

Eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitişiyle birlikte milyonlarca öğrenci karne sevinci yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programının uygulamaya konduğunu ifade ederek, karnesini gösteren öğrencilere teşvik verileceğini belirtti.

Öğrencilerin beklediği ara tatil geçtiğimiz cuma günü itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı öğrencilere teşvik kapsamında karne hediyesi olarak nakit ödemesi yapacaklarını duyurmuştu.

Türkiye genelinde 20 milyona yakın öğrenci karnelerine kavuştu. Karnesini gösteren öğrencilere ne kadar teşvik verileceği ise çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. Düzenlemeye göre sosyal yardıma ihtiyacı olup, devlet okullarında eğitim gören ve derece yapan öğrencilere 5.104 TL ödeme verilecek.

Verilecek olan 5.104 TL ise asgari ücret üzerinden hesaplanırken yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilere ise aylık 100 TL destek sağlanacağı kaydedildi.

Kimler Başarı Teşvik Ödemesi Alabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda tutarı duyurulurken aynı zamanda kimlerin bu ödemeden faydalanabileceği açıklandı. Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalarına göre bu ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelerin başarı sağlamış çocuklarına verilecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3 sıralamaya dahil olan okul genelinde ise ilk 5'te yer alan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ödeme sağlanacak.

İkinci Dönem Başarı Teşvik Başvuruları Ne Zaman?

Her yıl iki kez ödenecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatili döneminde ödemeler yapılacak. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise önümüzdeki hafta başlayacak.

Başarı Teşvik Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu ödemelerin ikinci döneme ait başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden gerçekleştiriliyor.

Başarı Teşvik Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Öğrenciler yarı yıl tatillerinin başlamasıyla birlikte gözler başarı teşvik ödemelerine çevirldi. Başarılı olanlara önümüzdeki günlerde ödemelerin yatırılması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri