Kasım Ayında Enflasyon Ne Kadar Oldu? TÜİK Enflasyon Verilerini Duyurdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Sene sonuna yaklaşılırken 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri büyük bir merakla bekleniyordu. Aralık ayının gelmesiyle beraber gözler ve kulaklar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Sene sonuna yaklaşılırken 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri büyük bir merakla bekleniyordu. Aralık ayının gelmesiyle beraber gözler ve kulaklar TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarına odaklanmıştı.

Vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında enflasyon verileri geliyor. TÜİK'in açıkladığı kasım ayı enflasyon verilerine dair sonuçlanan beklenti anketine 17 ekonomist katılım gösterdi.

TÜİK her ayın ilk haftasında bir önceki aya dair enflasyon verilini açıklıyor. Enflasyon verisi aynı zamanda emekli ve memur zam oranının belirlenmesinde de etkili olduğu için milyonlar tarafından merakla bekleniyor.

Kasım Ayı Enflasyon 2022

TÜİK, Kasım ayı enflasyon oranını 5 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da açıkladı. Kasım ayı enflasyonu 2,88 arttı.

Yıllık enflasyon ise 84,39 oldu.

Ekonomistlerin Enflasyon Beklentileri Nasıldı?

5 Aralık Pazartesi günü açıklanan kasım ayı enflasyon verilerine dair 17 ekonomistin katımı ile sonuçlanan beklenti anketi dikkat çekmişti.

Ankete göre, ekonomistlerin kasım için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,10 idi. Ankete katılım gösteren ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,90 ve en yüksek yüzde 3,82 aralığında oldu.

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre Ekim'de yüzde 85,51 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,78'e gerileyeceği hesap edildi.

Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,12'den yüzde 70,18'e indi.

Ekonomi Haberleri