Kesenin Ağzı Açıldı! 6 Ay Geri Ödemesiz Olmak Üzere 300 Bin TL Limitli Kredi Veriliyor

Kendi işini kurmak ve kurduğu işi büyütmek isteyen kişiler için çeşitli kredi paketlerini hayata geçiren Halkbank, girişimci kredileri ile ilgili internet sitesinden bilgi verdi. Bu kapsamda, girişimci kredileri ile ilgili pek çok...

Kendi işini kurmak ve kurduğu işi büyütmek isteyen kişiler için çeşitli kredi paketlerini hayata geçiren Halkbank, girişimci kredileri ile ilgili internet sitesinden bilgi verdi. Bu kapsamda, girişimci kredileri ile ilgili pek çok kişi araştırma yaparken, Kadın Girişimci Kredisi'nin kimlere verileceği ve söz konusu kredinin detayları araştırılıyor.

Kadın Girişimci Kredisi

Halkbank'ın açıklamasına göre, bir iş fikrine dayalı olarak ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş olan Kadın Girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Kadın Girişimci Kredisi verilecek.

Kadın Girişimci Kredisi Kimlere Veriliyor?

Kadın Girişimci Kredisi'ni alabilmek için şartlar şöyle:

  • Gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50’si başvuru tarihi itibarıyla Kadın Girişimcilere ait olan tüzel kişi işletmeler başvuruda bulunabilecektir.
  • Kadın Girişimcinin krediyi kullanabilmeleri için işletmeyi kurmuş olması veya bir işyeri kurmadan ikametgâhını işyeri olarak kullanan girişimcilerde, kayıtlı olduğu Vergi Dairesi’nden alınmış vergi mükellefi olduğunu gösteren belge aranacaktır.
  • Kredi talebinde bulunan Kadın Girişimci, sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılıyor olmalıdır.
  • Tüzel kişi şirketlerde birden fazla kişinin Kadın Girişimci kriterlerine uygun olması halinde, yalnızca bir girişimci kredi kullandırılabilecektir.

Kadın Girişimci Kredisi Limiti

azami 6 ay Anapara Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam azami 36 Ay vade süresi belirlenen kredi çerçevesinde işini kurmuş olan kadın girişimciler için azami 300.000 TL, yeni iş kuran kadın girişimciler (6 aydan kısa süredir faaliyette bulunan) için azami 200.000 TL veriliyor.

Kadın Girişimci Kredisi Detayları

300.000 TL'ye varan Kadın Girişimci Kredisi'nin ayrıntıları şöyle:

  • Kredi vadesi; azami 6 ay Anapara Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam azami 36 Ay’dır.
  • Kredi, Aylık Eşit Taksitli olarak kullandırılabilecektir.
  • Ödemesiz dönem faizleri aylık veya 3 ayda bir tahsil edilecektir.
  • Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden Havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.

Halkbank Kredi Paketleri

Halkbank, girişimci kredileri ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgi veriyor. Kadın Girişimci Kredisi ve diğer krediler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak isteyen kişiler, Halkbank'ın resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri