Kira Yardımı Verilecek! e-Devlet Kira Desteği Başvuru Ekranı

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler derinden hissedilirken, depremin yaralarının sarılması için harekete geçildi. Bu kapsamda, depremzedelere sağlanacak olan kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından...

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler derinden hissedilirken, depremin yaralarının sarılması için harekete geçildi. Bu kapsamda, depremzedelere sağlanacak olan kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak edilirken, kira desteği için hangi adresten başvuru yapılacağı belli oldu.

Kira Yardımı Başvurusu eDevlet

Kira yardımından yararlanmak isteyen depremzedeler, e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, “Afetzede Barınma Desteği” başlığından başvurularını iletebilecekler.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Kira yardımına nasıl başvuru yapılacağının yanı sıra, söz konusu desteğinin tutarı da merak ediliyor. Kira yardımı çerçevesinde ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara ise 3 bin TL destek ödemesi verilecek.

Kira Yardımı Alma Şartları

Kira yardımından kimlerin yararlanabileceği de belli oldu. Hasar tespit çalışmaları sonucunda, yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere kira desteği ödemesi sağlanacak.

Ekonomi Haberleri