Kiralık Araçlarda Talep Arttı, Fiyatlar Yükseldi

Yoğun talep kiralık araçlarda fiyat artışını da beraberinde getirdi. Kiralık araç fiyatları bayram öncesi yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Bayramda araç kiralayacak vatandaşlara firma sahipleri erken rezervasyon önerisinde...

Yoğun talep kiralık araçlarda fiyat artışını da beraberinde getirdi. Kiralık araç fiyatları bayram öncesi yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Bayramda araç kiralayacak vatandaşlara firma sahipleri erken rezervasyon önerisinde bulundu. Erken rezervasyonun yanı sıra bilinen firmalarla sözleşme yapılması tavsiye ediliyor.

Araç Fiyatı Bin TL'ye Kadar Yükseliyor

Bayramda kiralık araçlara yoğun talep olduğunu ifade eden bir firma yetkilisi ”Bayramda çalışanların uzun süre izini oluyor. Akraba ziyaretleri oluyor. Bu sebeplerle bayramlarda kiralık araçlara talep artıyor. Bayramlar kiralık araç piyasasında en yoğun zamanlardır. Araç kiralama firmaları bayramlarda araçları uzun dönemli kiralamak istiyor. En düşük fiyatlar bayram için bin lira civarında. Normal zamanlarda 800 lira civarında olan günlük kiralık araç fiyatı bayramda bin liraya kadar yükseliyor” şeklinde konuştu.

Araç kiralayacaklara öneriler yapan yetkili, ”Araç kiralamak isteyenler yaklaşık 15 gün önceden rezervasyon yapmalı. Son günlerde çok fazla seçenek kalmayabilir. Öncesinde kaparo ödenmesini tavsiye ederim. Araç kiralarken imzalanan evraklar iyice incelenmeli, okunmalı. Bilinen güvenli firmalardan araç kiralamak daha güvenli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Haberleri