Kırmızı Et Fiyatlarıyla İlgili Flaş Gelişme! Kurum Harekete Geçti

Rekabet Kurumu, son zamanlarda kırmızı et sektöründe yaşanan fiyat artışlarını yakın takibe aldı.Kurum uzmanları da kırmızı et piyasasına ilişkin inceleme ve gözlem çalışması yürütmeye başladı.Uzmanlar, piyasada faaliyet...

Rekabet Kurumu, son zamanlarda kırmızı et sektöründe yaşanan fiyat artışlarını yakın takibe aldı.

Kurum uzmanları da kırmızı et piyasasına ilişkin inceleme ve gözlem çalışması yürütmeye başladı.

Uzmanlar, piyasada faaliyet gösteren büyük besiciler ile büyük kırmızı et alım-satım merkezlerinde inceleme yapıyor. Bu kapsamda büyük besicilerin bulunduğu Kırşehir, Polatlı, İstanbul ve Sakarya gibi yerlerde incelemelerde bulunuluyor.

Ön inceleme kapsamında Ramazan Bayramı öncesinde spekülatif fiyat artışı veya arz kısıtlanması olup olmadığı araştırılıyor. Böylece besi hayvanlarının, fiyat artışı beklentisiyle, kesimlerinin bilerek geciktirilip geciktirilmediğinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Rekabet Kurumu, yaklaşık 1 sene önce de sektöre yönelik benzer bir inceleme yapmıştı.

Soruşturma Kararı Veriliyor

Rekabet Kurumu mevzuatına göre, gelen başvuru üzerine veya resen ön araştırma kararı alınabiliyor.

Ön araştırma yapmakla görevlendirilen raportör, elde ettiği bilgi ve her türlü deliller ile konu hakkındaki görüşlerini 30 gün içinde Rekabet Kuruluna yazılı olarak bildiriyor.

Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini sürdüren 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına ya da açılmamasına karar veriyor.

Ekonomi Haberleri