Kırmızı Ete İlişkin Zam Açıklaması

Geçim derdine düşen vatandaş kırmızı etin tadını unuttu. Yüksek enflasyon, kurdaki artış ve maliyetler sebebi ile kırmızı ete yüzde 35 daha zam yapılacağı gündeme bomba gibi düşmüştü. Vatandaşlar 'kırmızı et ne kadar?',...

Geçim derdine düşen vatandaş kırmızı etin tadını unuttu. Yüksek enflasyon, kurdaki artış ve maliyetler sebebi ile kırmızı ete yüzde 35 daha zam yapılacağı gündeme bomba gibi düşmüştü. Vatandaşlar 'kırmızı et ne kadar?', 'kırmızı ete zam gelecek mi?' ve 'kırmızı et fiyatları ne kadar olacak' şeklindeki soruların cevaplarını araştırmaya başlamıştı.

Et fiyatlarına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanından konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Ete Zam Gelecek Mi?

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, et ve süt ürünlerine yüzde 35 zam yapılacağı şeklindeki açıklamaların spekülatörlük olduğunu ifade ederek, "Yakın zamanda kırmızı ete yönelik bir zam görünmüyor. Önceki yıl etin kilosu ile şimdi sattığımızın etin arasında yüzde 30 zam farkı var. Her gıda maddesine 3-4 katı zam gelirken, baktığımız zaman şu an en ucuzu ettir. Pandemiden bu yana ete yüzde 30 zam geldi" şeklinde konuştu.

Başkan Osman Yardımcı, et ve süt sektörünün diğer mamullere göre en az zam alan gıda maddeleri olduğunu vurguladı. Önceki yıl 110 TL olan bir çuval yemin, bugün 350-400 TL’ye dayandığını hatırlatan Yardımcı,” Biz besiciliğimizi kurtarmak istiyorsak, üreticilerimize destek olmamız gerekir. Yemde, sütte, diğer konularda destek verirsek Türkiye’de hayvancılık bitmez. Spekülatörlüğe gerek yok. Türkiye’de güzel bir hayvancılık vardır ama destek lazım. Süt bugün 10 TL bile olsa ucuz” dedi.

Ekonomi Haberleri