Kırtasiye Desteği İçin Flaş Detay Netleşti! Kırtasiye Yardımı Başvuru Ekranı Açıldı

Kırtasiye yardımları ile ilgili ağustos son günlerinde de belediyeler kamuoyuna bilgi verirken, okulların açılmasına az bir zaman kalmasıyla da başvurular alınmaya başlandı.

Kırtasiye yardımlarının ne zaman verileceği ve başvuruların hangi tarihlerde başlayacağı ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Farklı kademede eğitim gören öğrenciler ve aileleri eğitim desteklerine dair araştırmalara hız kesmeden devam ederken, belediyelerde güncel eğitim desteklerine, kırtasiye yardımılarına dair resmi internet siteleri üzerinden bilgi veriyorlar. Bu çerçevede, kırtasiye yardımlarının duyurulmasının ardından, yurt çapındaki farklı belediyeler başvuruları kabul etmeye başladılar.

Kırtasiye Yardımı Başvuruları 2023-2024

11 Eylül tarihinde okulların açılacak olması nedeniyle, kırtasiye yardımları da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde dar gelirli aileler de bulunan çocukların okul masraflarının karşılanabilmesi için zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesini hak sahiplerinin hesaplarına aktarırken, belediyelerde kırtasiye yardımlarını sunuyorlar. Bu kapsamda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Kayseri il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 750 TL, ortaokul öğrencisi için 1.000 TL ve lise öğrencisi için 1250 TL olarak kırtasiye yardımı yapılacağınının duyurulması sonrası başvurular başladı.

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilecek?

7 Ağustos tarihinde başlayan ve 8 Eylül'e kadar devam edecek olan kırtasiye yardımı başvuruları için araştırmalar sürüyor. Öğrenciler ve veliler kırtasiye yardımında başvuru yapmadan önce söz konusu destekten kimlerin faydalanabileceğine dair detayları merak ediyorlar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre, kırtasiye yardımında başvuruda bulunabilmek için gerekli olan koşullar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, (Geçici koruma, mülteci ve uluslararası koruma kapsamındaki kişiler başvuru yapamayacaktır.)
  • Ailenin Kayseri il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında (İlkokul, Ortaokul veya Lise) öğrenim gören çocuğunun olması (Açık öğretim, uzaktan öğrenim, mesleki eğitim ve dershanelerde öğrenim gören öğrenciler bu kapsama dahil değildir.)
  • Her ne ad altında olursa olsun, haneye giren gelirlerin (Maaş, kira geliri, tarım geliri vb) toplamının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu muhtaçlık kriteri olan kişi başına düşen gelir miktarının 3.800 TL'nin altında olması.

Ekonomi Haberleri