Köprüden Önceki Son Çıkış: Altın Alacaklar İçin Vakit Daralıyor

Çin'de Covid-19'a yönelik uygulama ve kontrollere son verilmesi piyasalardaki risk iştahını artırdı. Artan risk iştahı nedeniyle dolar gerilerken, altın fiyatlarında artış başladı.FED Daha da Yumuşayacak mı?Geçtiğimiz haftalarda...

Çin'de Covid-19'a yönelik uygulama ve kontrollere son verilmesi piyasalardaki risk iştahını artırdı. Artan risk iştahı nedeniyle dolar gerilerken, altın fiyatlarında artış başladı.

FED Daha da Yumuşayacak mı?

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan FED'in faiz kararları, düşen enflasyon ve IMF'nin birkaç ay kadar önce yaptığı uyarı nedeniyle yavaşladı. Bununla birlikte piyasa, faiz artışındaki baskının azalmasını beklemeye başladı.

Dolardaki gerileme ve FED'in faiz sıkılaştırma kararlarını yumuşatacağı beklentisiyle, altın, yılın son çeyreğinde %8'den fazla değer kazandı. Günlük artış ise %0.5'i buldu.

Noel Etkisi Var 

Öte yandan dün ABD, İngiltere ve Almanya'daki Noel tatili nedeniyle piyasalar kapalı olduğundan, ons altın yatay seyretmişti. Ancak Çin'den gelen haberler piyasayı hareketlendirdi. Bugün ABD'deki toptan eşya stokları ve dış ticaret dengesi gibi verilerin ise altın fiyatlarında etkili olması bekleniyor.

Köprüden Önceki Son Çıkış Olabilir!

Para piyasaları ve altın uzmanlarından İslam Memiş, birçok kez altın fiyat tahminini yenilemiş ve 2023'ün altın yılı olacağını tekrarlamıştı. Yeni yıla sayılı günler kala, çok sayıda analist de yine altın fiyatlarında 2023 yılında 4.000 doların görülebileceğini bile söyledi. Bu nedenle altın almak isteyenler için önümüzdeki günler köprüden önceki son çıkış olabilir. Çünkü, çoktan 1.096 TL seviyesine dokunan gram ve 1.800 doları kolaylayan ons altın, yeni yılda güvenli limana olan talebin artabileceğini işaret ediyor.

27 Aralık Salı Altın Fiyatları

Güne yeşil başlayan ve yeşil devam eden altın cephesinde Çin'in etkisi pozitif oldu. Dün 1.798 dolar seviyesinde kapanış yapan ons altın fiyatı, gün içinde 1.810 doları aşsa da bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.809 dolar seviyesinde.

Çeyrek altın fiyatı da ons altın gibi güne yeşil bir başlangıç yaptı. Günü 1.804 TL seviyesinden kapatan çeyrek altın, şu anda 1.810 TL seviyesinde seyrediyor.

Gram altın fiyatı ise yine günün en çok yükselen birimi oldu. Gün içinde 1.089 TL'ye kadar çıktıktan sonra geri çekildi. 1.078 TL'den kapanış yapan gram altın, bu yazının yazıldığı dakikalarda 1.088 TL'den işlem görüyor.

Ekonomi Haberleri