Kripto Para da Benzersiz Dalgalanma Geliyor! Büyük Yatırımcı En İnce Ayrıntısına Kadar Anlattı

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na göre, masraflar Gemini'nin kripto varlık ödünç verme programı Gemini Earn ile ilgili.. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi kredi kuruluşu Genesis Global Capital...

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na göre, masraflar Gemini'nin kripto varlık ödünç verme programı Gemini Earn ile ilgili.. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi kredi kuruluşu Genesis Global Capital ve kripto para borsası Gemini'yi 12 Ocak'ta Gemini'nin "Earn" programı aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymetler pazarlamakla suçladı. Kripto devi Digital Currency Group'un (DCG) bir yan kuruluşu olan Genesis, Aralık 2020'de Gemini ile borsa müşterilerine getiri sağlayan bir kripto ürünü sağlamak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşma daha sonrasında Şubat 2021'de başlatıldı.

Anlaşmaya göre Gemini müşterileri, Genesis'in krediyi faizle geri ödeyeceği taahhüdüyle kriptolarını Genesis'e ödünç verebilecek. Genesis, Gemini alacaklılarına geri ödeme yapmak için nasıl gelir elde ettiği konusunda tam takdir yetkisine sahipti. SEC yaptığı açıklamada, şikayetinin Gemini Kazanç programının menkul kıymetlerin teklif ve satışını oluşturduğunu ve komisyona kaydedilmesi gerektiğini iddia ettiğini söyledi. SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, "Genesis ve Gemini'nin, yatırımcıları korumaya yönelik açıklama kurallarını atlatarak halka kayıtsız menkul kıymetler sağladığını iddia ediyoruz" dedi.

Önceki Eylemler Temel Alınsın

10 Kasım 2022'de Genesis, kripto borsası bir likidite kriziyle karşı karşıya kaldığı için FTX'te yaklaşık 175 milyon dolar değerinde fon olduğunu açıkladı. Aynı gün DCG, bilançosunu güçlendirmek amacıyla Genesis'e 140 milyon dolar gönderdi. Bu para gönderimi ile ilgili Genesis tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.

Benzeri Görülmemiş Piyasa Kargaşası

Genesis, " benzeri görülmemiş piyasa kargaşasını " gerekçe göstererek 16 Kasım'da para çekme işlemlerini yasakladı. Gemini'nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss daha sonra Genesis ve DCG'nin Gemini'nin müşterilerine 900 milyon dolar borcu olduğunu iddia etti. Winklevoss, 10 Ocak'ta açık bir mektupla, 8 Ocak'ta resmi olarak kapatılan Gemini's Earn programının 340.000'den fazla katılımcısı olduğunu belirtti.

SEC, Gemini Kazanma programıyla ilgili olarak diğer kuruluşlardan gelen diğer menkul kıymetler yasası ihlallerini araştırdığını söyledi. SEC'in şikayeti, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde yapıldı.

Ekonomi Haberleri