Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları! Kurban Fiyatları 2023

Dünya genelindeki pek çok müslüman önümüzdeki haftalarda kurban kesecek. Haziran ayına girilmesi ve Kurban Bayramı'nın yaklaşması neticesinde, kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. Bu çerçevede, küçükbaş kurban kesmeyi...

Dünya genelindeki pek çok müslüman önümüzdeki haftalarda kurban kesecek. Haziran ayına girilmesi ve Kurban Bayramı'nın yaklaşması neticesinde, kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. Bu çerçevede, küçükbaş kurban kesmeyi düşünenler de hisseli ya da hissesiz büyükbaş hayvan kurban etmeyi düşünenler de kurbanlık fiyatlarına dair araştırma yapmaya başladılar.

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

2023 yılı itibariyle kurbanlık fiyatlarının il ve hayvan bazında değişkenlik göstermesi beklenirken, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 80 bin TL'den başlaması bekleniyor.

Vekaletle Kurban Kaç TL?

Kurbanlık fiyatlarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekaletle kurban kesim bedeli de merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olacağını belirten Başkan Erbaş ”Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz.” dedi.

Ekonomi Haberleri