Kur Korumalı Mevduat Ne Zamana Kadar Devam Edecek? Flaş Karar Resmi Gazete'de

Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kuruluna sunulan torba yasa teklifi kabul edilmişti.Daha sonrasında Kasım ayında Meclis'te Kur Korumalı Mevduata (KKM) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi de kabul edildi.Geçtiğimiz...

Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kuruluna sunulan torba yasa teklifi kabul edilmişti.

Daha sonrasında Kasım ayında Meclis'te Kur Korumalı Mevduata (KKM) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi de kabul edildi.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında hayatımıza giren Kur Korumalı Mevduat Sistemi, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. KKM ile ilgili yapılan düzenlemede 2022 yılı sonuna kadar yabancı paraların ve altın hesabı bakiyelerinin Türk lirası mevduat ve katılım hesabına dönüşümünü destekleme amacıyla 31 Aralık 2023 tarihine kadar kur korumalı mevduat sisteminden yararlanabilmesi onaylanmıştı.

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

'Kur Korumalı Mevduat' (KKM) hesaplarıyla ilgili süreç uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 'Kur Korumalı Mevduat' (KKM) hesaplarıyla ilgili 'Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar’ 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Buna göre kur korumalı Türk lirası mevduat ve katılma hesapları belirtilen tarihe kadar açılabilecek.

Ekonomi Haberleri