Kurban Bayramı Öncesi Bayram İkramiyesi Verilecek! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklileri Dikkat

Bu yıl, Kurban Bayramı 28 Haziran tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek. Haziran ayının başlaması ve bayrama sayılı haftalar kalması ile birlikte, ikramiye ödemeleri de merak konusu oldu. Milyonlarca emekliye önceki bayramlarda...

Bu yıl, Kurban Bayramı 28 Haziran tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek. Haziran ayının başlaması ve bayrama sayılı haftalar kalması ile birlikte, ikramiye ödemeleri de merak konusu oldu. Milyonlarca emekliye önceki bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı'ndan önce de ikramiye verileceği için haziran ayında hesaplara yatacak ikramiye ile ilgili araştırmalar sürüyor.

2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

1.100 TL olan bayram ikramiyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın nisan ayında yaptığı açıklamaya göre yüzde 82 oranında artış neticesinde 2.000 TL seviyesine yükseldi. Zamlı ikramiyeler, nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere verildi. Kurban Bayramı öncesi hesaplara aktarılacak olan bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceğine dair ise henüz bir açıklama gelmedi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz bayramlarda ikramiye ödemesi verilmeden önce kamuoyu bilgilendiriyor ve hangi tarihlerler arasında ikramiyelerin hesaplara yatacağını açıklıyordu. Kurban Bayramı öncesinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz bayramlardaki takvim baz alındığında, 28 Haziran'da Kurban Bayramı başladığı için 21 Haziran'dan sonra ikramiyelerin verilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri