Kurbanlık Fiyatları 2023! Diyanet Vekaleten Kurbanlık Fiyatlarını Açıkladı

Dini görevlerini yerine getirmek isteyen müslümanlar, dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de Kurban Bayramı'ndan kurban kesecekler. Haziran ayına girilmesi ve Kurban Bayramı'na az bir süre kalması ile birlikte, kurban...

Dini görevlerini yerine getirmek isteyen müslümanlar, dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de Kurban Bayramı'ndan kurban kesecekler. Haziran ayına girilmesi ve Kurban Bayramı'na az bir süre kalması ile birlikte, kurban kesmeyi düşünen kişiler kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladılar. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da geçtiğimiz günlerde vekaleten kurbanlık fiyatlarına dair bilgi verdi.

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olduğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ”Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz.” dedi.

Küçükbaş Kurban Kaç TL?

Kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmese de küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişkenlik göstermesi bekleniyor.

Büyükbaş Kurbanlık Ne Kadar?

Küçükbaş hayvanlarda olduğu gibi büyükbaşlarda da ağırlığa göre fiyatlar değişmekle birlikte, dana fiyatlarının 50 bin TL ile 100 bin TL arasında olacağı düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri