Kurul Toplantısından Gece Yarısı Onayı! 9 bin 932 TL para yardımı! Sadece T.C. Kimlik Yetiyor

Dar gelirli vatandaşa yönelik başlatılan yardım programlarının yanı sıra SGK'lıya da destek ödemesi sağlanıyor.

Devletin çalışan çalışmayan herkese desteği tam sürat devam ediyor. Dar gelirli vatandaşa yönelik başlatılan yardım programlarının yanı sıra SGK'lıya da destek ödemesi sağlanıyor. Sağlanan destekler refah ortamını bir nebze de olsun arttırmayı hedeflerken, yeni bir destek ödemesi daha geçtiğimiz gün açıklandı. Sadece 90 günlük sigortası olanlar da bu yardımdan faydalanıyor. SGK girişi olan bireye 9932 TL'lik destek SGK tarafından ödeniyor. Tek şart ise sigortalı olmak ve başvurmak oluyor.

SGK sigortalı bireyleri ilgilendiren destek ödemelerini sağlarken, Aile Bakanlığı da çalışamayan dar gelirli bireylere yönelik destek ödemelerini sağlıyor. Seçim sonrasında açıklanan ve en son düzenlenen kurul toplantısında da konuşulan SGK 9932 TL destek ödemesi detayları vatandaş tarafından merakla araştırılıyor.

Anneye Ödemeyi İŞKUR Sağlıyor

İŞKUR üzerinden sağlanan nakdi destek ödemesi ile alakalı detaylar merak ediliyor. Bir çok kapsamlı ödemeler çalışan birey için İŞKUR üzerinden sağlanırken, doğum izni adı altında anneye sağlanan bir çok destek ödemesi bulunuyor. SGK'lı anne doğum yapması sonrasında SGK'ya başvurarak bu destek ödemesini alabiliyor. Hem annenin hem de bebeğin birlikte daha fazla vakit geçirmesini ve nezih ortam sağlanmasını hedefleyen bu ödeme İŞKUR tarafından sağlanıyor.

Çalışan anneye doğum izin parası ödemesi yapılıyor. Doğumdan 2 önce ve doğumdan 2 ay sonrasına kadar izinli sayılan doğum yapan anne, sonrasında da günde 1.5 saat az çalışarak artı bu destek ödemesinden faydalanabiliyor. Çocuk sayısına göre bu idari izin ise 6 aya kadar çıkabiliyor. İzinli sayıldığı her iş günü için anneye SGK çalıştığı dönemdeki gibi ödeme yapmaya devam ediyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası 24 bin 908 lira olarak ödeniyor.

Anneye Doğum Parası

Çalışan çalışmayan her anne ise doğum yapması sonrasında ilk çocuk için 300, ikinci için 400 ve üçüncü için ise 600 lira ödeme PTT üzerinden alabiliyor. Kaç çocuğu olduğu baz alınarak izinli gün sayısı da artabiliyor. Yani anneye birinci doğumda 60 gün, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı verilmekte.

İlk çocuğunu dünyaya getiren ve gerekli başvuru işlemlerini tamamlayan anne 9 bin 932 lira ödemeyi İŞKUR üzerinden alıyor. Ancak ödeme almanın bir şartı da işten çıkmamış ya da çıkartılmamış olması olarak biliniyor.

Ekonomi Haberleri