KYK Borcu Olanlara Müjde! İşte O Düzenlemenin Detayları

TBMM, ekim ayı itibariyle çalışmalara başladı. Meclis'in gündeminde pek çok konu yer alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu KYK düzenlemesi de Meclis'te görüşülecek. Söz...

TBMM, ekim ayı itibariyle çalışmalara başladı. Meclis'in gündeminde pek çok konu yer alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu KYK düzenlemesi de Meclis'te görüşülecek. Söz konusu düzenlemenin detayları netleşiyor.

KYK Kredisinin Faizleri Silinecek

KYK kredisinde yapılacak yeni düzenleme ile birlikte gençler için oldukça önemli adımlar atılacak. Meclis'te görüşülecek olan bu çalışma doğrultusunda, KYK kredilerinin faizleri silinecek. Geri ödeme ise sadece ana para üzerinden yapılacak.

KYK Başvuruları Başladı Mı?

KYK kredisi konusunda gençleri sevindirecek düzenleme için çalışmalar sürerken, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler de KYK başvurularını dört gözle bekliyor. KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl kasım ayında açılan başvuruların, bu yıl da benzer dönemde başlaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri