Maaş Zamları Sonrası Merak Ediliyordu! 65 Yaş Aylığı Ne Kadar Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamları geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamları geçtiğimiz haftalarda netlik kazandı. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, 65 yaş aylığının ne kadar olacağı ve söz konusu ödemeden kimlerin faydalanabileceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemelerindeki artış ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Bakan Derya Yanık'ın açıklamasına göre, yaşlılık aylığı 1.997 TL seviyesine çıkarıldı.

65 Yaş Aylığı Alma Şartları

65 yaş aylığına yapılan zammın netlik kazanmasının ardından, söz konusu ödemeyi kimlerin alacağı araştırılıyor. 65 yaş aylığını alabilmek için gerekli olan koşullar şöyle:

1. 65 yaşını doldurmuş olan,

2. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Ekonomi Haberleri