Maaş Zammı Açıklandı! En Düşük Maaş 16 Bin 500 TL Seviyesine Yükseldi

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Maaş zamları ile ilgili açıklamalar ve gelişmeler yakından takip edilirken, belediye personelleri de toplu iş sözleşmelerinden çıkacak neticelerini...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Maaş zamları ile ilgili açıklamalar ve gelişmeler yakından takip edilirken, belediye personelleri de toplu iş sözleşmelerinden çıkacak neticelerini merak ediyorlar. Bu çerçevede, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında çalışanların maaş zammına dair uzlaşmaya varılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 16.500 TL Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalan toplu iş sözleşmesine göre, en düşük maaş 16.500 TL seviyesine çıktı. Maaş zammına dair değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ‘’Sizler kendi emeklerinizle ve gayretlerinizle bu işi yapıyor ve emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Bu gün sizler nasıl mutlu olduysanız aynı şekilde bende mutluyum. Personellerimizle çok güzel işler yaptık. 400’e yakın proje yaptık. Zaman zaman sizleri gördüğüm zaman duygulandım. Deprem zamanında işçisinden daire başkanına kadar memurundan Genel Sekreterimize kadar herkes sahada çalışmalar yaptı. 67 noktada 24 saat çalıştınız. Sel felaketinde geceden sabahlara kadar çalıştınız. Bir başka birimde olabilirsiniz ama o birimle ilgili görev olduğu zaman sizlerde aynısını yaparak görev yaptınız. Şanlıurfa için neler yapmadık ki, bunları hep sizlerle beraber yaptık. Olmaz denilen birçok işi beraber yürüttük. Ben kendi dairemdeki bir işçiyi İstanbul’daki, Ankara’daki iki işçiye değiştirmem. Bizim personellerimiz başarılıdır.” dedi.

Maaş Zamları Açıklanıyor

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sendikalar ile belediyeler devam ediyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşma sağlanırsa, maaş zammına ilişkin yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri