Maaş Zammı İçin Yeni Açıklama Geldi! En Düşük Maaş 15 Bin TL Oldu

Maaş zammı ile ilgili temmuz ayında da sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, anlaşama sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü ve kabul edildi. Emekli maaşlarının yanı sıra, memur maaşlarına da yüzde 17.55’lik enflasyon artışı ve 8 bin 77 TL seyyanen zam eklendi. Temmuz ayı itibariyle milyonlarca memur ve emekli zamlı maaşları almaya başlarken, asgari ücretli çalışanlar da ağustos ayından itibaren yüzde 34 zamlı olarak 11 bin 402 TL maaşı hesaplarına görecekler. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması ve zamlı maaşların hesaplar aktarılması ile birlikte, toplu iş sözleşmeleri ile ilgili gelişmeler de merak konusu oldu.

Maaşlara Zam Müjdesi Temmuz 2023

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile Tarsus Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ile birlikte en düşük maaş 15 bin TL seviyesine yükseldi. İşçilerin maaşlarında artış sağlayan toplu iş sözleşmesine dair açıklamada bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Tarsus Belediyesi olarak, toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladık ve Türkiye genelinde en iyi çalışma şartlarını sunan belediyeler arasında yer aldık. Toplu ara iş sözleşmemizle, çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için adım attık. Emekçilerimizin değerini biliyoruz ve her zaman yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu nedenle, asgari ücretin üzerinde bir maaş ödemesini gerçekleştirerek çalışanlarımızın ekonomik açıdan daha güvende olmasını sağladık. Yıl içerisinde verilen en düşük işçi maaşını 15 bin TL seviyesine çıkardık. Çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti, hizmetlerimizin kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Onların emeklerine değer veriyor ve her birinin katkısının Tarsus'un güzelliğine katkı sağladığının farkındayız. Bu başarıda emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun ve tekrar teşekkürler.” diye konuştu.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Verilecek?

Tarsus Belediyesi personellerinin maaşlarına toplu iş sözleşmesi ile birlikte zam yapılırken, farklı belediyelerde de maaş zammı görüşmeleri devam ediyor. İlerleyen süreçte, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri