En Düşük Maaş 18 Bin 500 TL Oldu! Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Temmuz ayının ilk günlerinde de maaş zammı ile ilgili farklı kurumlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Çalışanların ve emeklilerin maaş zammının netlik kazanması ile birlikte, gündemin ilk sıralarında maaş zamları yer alıyor. Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılacağı önceki haftalarda açıkladı. Gerçekleşen artış neticesinde, 8 bin 506 TL’den 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret, ağustos ayında milyonlar çalışanın hesabına yatacak. Memur maaşlarında yüzde 17.55 oranında enflasyon zammının yanı sıra, 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlandı. Emeklilerin maaş zammı da belli oldu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 25 oranında zam yapıldı. Söz konusu maaş zamlarının ardından, toplu iş sözleşmelerinin ardından gelecek açıklamalar yakından takip edilmeye başlandı.

Maaş Zammı Temmuz 2023

Afşin Belediye personelleri için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Afşin belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde, en düşük maaş 18 bin 500 TL oldu. Maaş zammı ile ilgili belediyenin sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Maaş zammına dair paylaşımda ‘’Afşin Belediyesi personel maaşları en düşük 18.500 Türk Lirası olmuştur. Hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Hizmet-İş Sendikası ile Afşin Belediye arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte en düşük maaş 18.500 TL seviyesine yükselirken, farklı belediyelerde de maaş zammı için toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. İlerleyen süreçte belediyelere ile sendikalar arasında mutabakata varılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi verilebilir. Bu çerçevede, belediye personelleri de belediyelerin resmi internet sitelerin ya da sosyal medya hesaplarında maaş zamlarına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşabilirler. Sendikalar da resmi internet sitelerinden ve sosyal medya adreslerinden maaş zamlarına ve toplu iş sözleşemelerine dair bilgilendirme metinleri yayınlıyorlar.

Ekonomi Haberleri