Yüzde 70 Zam Kararı! Çalışanları Sevindiren Zam Açıklaması Geldi

Temmuz ayının son günleri itibariyle, maaş zammı ile ilgili gelişmeler pak çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte altı aylık enflasyon oranı netlik kazandığı için maaş zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalara göre emekli maaşlarında refah payı da dahil olmak üzere yüzde 25 oranında zma yapılırken, memur maaşlarında da yüzde 17.55 oranındaki enflasyon farkının yanı sıra 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlandı. Maaş zamlarının belli olması sonrası, toplu iş sözleşmeleri de merak konusu oldu. Bu çerçevede, sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalanması ve maaş zammı için uzlaşmaya varılması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 70 Zam Geldi

Hizmet-İş Sendikası ile Geyikli Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, Geyikli Belediyesi’nde çalışan üyelerin ücretlerine yüzde 70, Geyikli Belediyesi Personel Ltd. Şti.’nde çalışan üyelerin ücretlerine ise yüzde 110 zam yapılmasına karar verildi. Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ve Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Vedat Yılmaz “Geyikli’ye her gelişimizde yenileşmeye, gelişmeye ve yeni hizmetlere şahit oluyoruz. Başkanımız canla başla çalışıyor. Bu zorlu süreçte çalışanlarının yanında yer almak büyük bir erdemliliktir, büyük bir fedakârlık işidir. Bu büyük adamlığı gösterdiği için Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Temmuz Ayı Toplu İş Sözleşmeleri

Geyikli Belediyesi personellerinin maaş zammı için Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi neticesinde maaş zamları netlik kazanırken, ülke genelindeki çeşitli belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Gerçekleşen görüşmeler sonucunda mutabakata varılması halinde toplu iş sözleşmesine imzalar atılıyor ve maaş zammına dair kamuoyuna bilgi veriliyor. Temmuz ayında da toplu iş sözleşmesi imzalandıkça ve maaş zammı için anlaşmaya varıldıkça, yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri