Maaş Zammı Takvimi Belli Oldu, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Memur Zammı Temmuz 2023

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacağı için söz konusu artışların ne zaman yapılacağı da merak ediliyor.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarında artışa gidilecek. Yılın ikinci zammı öncesinde farklı zam oranları ile hesaplamalar sürerken, sürecin nasıl işleyeceği de merak ediliyor. Bu çerçevede, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışma takvimi içerisinde maaş zamlar da yer alıyor. Emekliler ve memurlar da maaş zamları için takvimin nasıl işleyeceğini araştırıyorlar.

Emekli Memur Zammı Takvimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve genel seçimlerin tamamlanması ile birlikte, milletvekilleri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ettiler. Yeni yasama döneminde Meclis’in gündeminde pek çok konu yer alırken, maaş zamları en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Kurban Bayramı öncesinde partilerin ihtisas komisyonlarına kaç üye ile temsil edilecekler belli olacak. Sonraki süreçte de memur ve emekli maaşları da içeren yasalar ile birlikte, Meclis tatile girmeden maaş zamları için çalışmalar tamamlanacak.

Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur ve emekli zammı belirlenirken altı aylık enflasyon verilerine bakılıyor. Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz’da TÜİK tarafından açıklanacak. Söz konusu verinin netlik kazanmasının ardından maaş zamları da belli olacak.

Ekonomi Haberleri