Maaş Zammını Sendika Bugün Duyurdu! Maaşlara Yüzde 98 Zam İçin Anlaşmaya Varıldı

Ağustos ayının ilk haftasında da maaş zammı ile ilgili yeni açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Maaş zamlarına dair gelişmeler temmuz ayında olduğu gibi ağustos ayında da gündemin ilk sıralarında yer alamaya devam ediyor. Haziran ayında asgari ücrete yüde 34 zam yapılmış, temmuz ayında da haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaş zamları ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmişti. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması, temmuz ayında emeklilere ve memurlara zamlı maaşların iletilmesi, ağustos ayında memur ve memur emeklisi için büyük öneme sahip olan toplu sözleşme görüşmesinin başlamasının ardından, farklı kurumlardan çalışan personeller de maaş zamları ile ilgil gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Maaşlara Yüzde 98 Zam Yapıldı

Aydıncık Belediyesi şirketi Ay Kent Personel Ltd. Şti. İle Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Maaşlara yüzde 98 oranında artış sağlayan toplu iş sözleşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız “Emekçilerin emeğine sahip çıkılması noktasında belediyemizle birlikte büyük bir hassasiyet gösterdik ve sözleşmemizi masada tamamladık. HİZMET-İŞ Yozgat Şubesi olarak, üyelerimizi enflasyona karşı korumak için kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Ağustos 2023 Toplu İş Sözleşmeleri

Hizmet İş Sendikası ile Aydıncık Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlara yüzde 98, sosyal haklarda yüzde 150 oranında iyileştirme sağlanırken, yurt çapındaki farklı belediye yönetimler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda, ilerleyen süreçte toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden mutabakat çıkması, maaş zamlarının ve sosyal yardım artışlarının belli olması sonrası, maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir. Belediye personellerinin maaş zamları ile ilgil güncel gelişmelere erişmek isteyen kişiler, belediyelerin, sendikaların resmi internet sitelerini ya da sosyal medya adreslerini ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri