Maaşlara Dev Zam Müjdesi! Yüzde 70 Zam Resmen Açıklandı

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar....

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda mutabakata varılması halinde, belediyeler ve sendikalar kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Yüzde 70 Zam Müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT bünyesinde çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi ile beraber maaşlarda yüzde 70 oranında artış sağlandı. Maaş zammına ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “6 bin memur arkadaşımızı, 7 bin İZELMAN çalışanımızı, bu sabah da 11 bin İZENERJİ personelimizi kapsayan TİS görüşmelerini tamamladık. 24 bin çalışan arkadaşımız için toplu iş sözleşmesi mutabakatına vardık.” dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ve belediye yönetimleri görüşme yapıyorlar. İlerleyen süreçte, farklı belediyelerde de maaş zammına dair mutabakata varılması halinde kamuoyuna bilgi verilecek.

Ekonomi Haberleri