Maaşlara Zam Müjdesi! Bir Yıl İçinde Yüzde 160 Zam Yapıldı

Milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar....

Milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin ve memurun maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zammına dair konuya bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 160 Zam

Artvin Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi ile birlikte, BELYAP İşçisinin maaşı geçen yıl Mart Ayına göre yüzde 160 artarak ortalama net asgari ücreti 14.000,00 TL olurken Kadrolu işçinin net aylık maaşı yüzde 140 artarak 22.750,00 TL oldu. Maaş zammına dair açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ''Değerli arkadaşlar BELYAP personeli geçen sene 1 Mart 2022'de en az ücret alan 5.400,00 lira alıyordu. Yaptığımız sözleşme ile Artvin Belediyesi'nde, BELYAP işçisinin ortalama net asgari ücreti 14.000,00 lira olmuştur. BELYAP işçilerine yapılan zam yüzde 160'tır.'' dedi.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, önümüzdeki süreçte maaş zammına dair yeni duyurular yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri