Mayıs Ayı Enflasyonu Açıklandı! 5 Aylık Emekli Maaş Zammı Belli Oldu

Altı aylık enflasyon verilerine bakılarak yıl içinde iki defa emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki artış hesaplanırken enflasyon verileri belirleyici olduğu için mayıs ayı enflasyon rakamlarının 5 Haziran...

Altı aylık enflasyon verilerine bakılarak yıl içinde iki defa emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki artış hesaplanırken enflasyon verileri belirleyici olduğu için mayıs ayı enflasyon rakamlarının 5 Haziran 2023 tarihi itibariyle açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına ilişkin hesaplamalar da başladı. Bu çerçevede, ocak-mayıs dönemi enflasyon verileri ile beş aylık zam oranı hesaplandı.

Beş Aylık Emekli Zammı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamasına göre, mayıs ayında TÜFE 39,59 oldu. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalara göre, beş aylık enflasyon verisi yüzde 15,26 olarak belirlendi. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için beş aylık oran da yüzde 15,26 oluyor.

Emekli Zammı Temmuz 2023 Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam hesaplanırken haziran ayı enflasyon rakamlarına da bakılacak. Temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon verisinin ardından emekli maaşları da belli olacak. Emekli maaş zammı için enflasyon verisinin yanı sıra, refah payı artışı ve kademeli zam yapılması ihtimali de gündeme geliyor. İlerleyen süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emekli maaşlarında gerçekleşecek artışa dair kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri