Mayıs Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak? Evde Bakım Yardımı Ödeme Tarihi!

Evde bakım aylığı ödemeleri her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Bu çerçevede, mayıs ayı ödemeleri de araştırılmaya başlandı. Mayıs ayı ödemesinin ne zaman hesaplara yatacağının yanı sıra,...

Evde bakım aylığı ödemeleri her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Bu çerçevede, mayıs ayı ödemeleri de araştırılmaya başlandı. Mayıs ayı ödemesinin ne zaman hesaplara yatacağının yanı sıra, evde bakım aylığının tutarı ve evde bakım yardımın kimlere verildiği de merak ediliyor.

Evde Bakım Maaşı Yattı Mı?

Evde bakım ayılığı ödemeleri, her ayın 15'i ile 30'u arasında hak sahiplerine iletiliyor. Bu çerçevede, mayıs ayı ödemelerinin de benzer bir takvime göre yapılması bekleniyor.

Evde Bakım Aylığı Alma Şartları

Evde bakım yardımı, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde bakım aylığı ve diğer destek ödemelerinde geçtiğimiz aylarda memur zammı oranında artış sağlanmıştı. Söz konusu artış ile birlikte, evde bakım aylığı ödemesi, 4.336 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomi Haberleri