Memur Maaşlarına Devasa Zam Geliyor! Memurlar Temmuz Ayını İple Çekecek

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ile emekli, memur ve asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor. Emekli ve memur maaşlarında gerçekleşecek artış hesaplanırken altı aylık enflasyon oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ile emekli, memur ve asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor. Emekli ve memur maaşlarında gerçekleşecek artış hesaplanırken altı aylık enflasyon oranları dikkate alındığı için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur zammı ile ilgili önceki haftalarda açıklamada bulundu.

Temmuz 2023 Memur Zammı

Temmuz ayının ilk günleri itibariyle memur maaşlarında artışa gidilecek. Altı aylık enflasyon verilerine göre memur maaşlarına zam yapılacak ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda en düşük memur maaşı için açıklamada bulundu. Temmuz ayı itibariyle en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağını söyleyen Erdoğan “En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkardık bu rakamın daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz’da 22 bin TL yükseltme sözünü verdik, bunun da sözünü gerçekleştireceğiz.” dedi.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanması ancak ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları ile dört aylık zam oranı hesaplandı. Söz konusu verilere göre, yüzde 8 sözleşme zammına ek olarak dört aylık enflasyon oranları ile yüzde 7,21 oranında enflasyon farkı ortaya çıktı.

Ekonomi Haberleri