Memur Maşlarına Zam Geliyor! En Düşük Memur Maaşı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı

Altı ayda bir memur maaşlarında artış yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında gerçekleşecek artış için hesaplamalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da en düşük emekli ve memur maaşının yanı sıra asgari ücret...

Altı ayda bir memur maaşlarında artış yapılıyor. Ocak ve temmuz ayında gerçekleşecek artış için hesaplamalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da en düşük emekli ve memur maaşının yanı sıra asgari ücret zammına dair açıklamalarda bulundu.

En Düşük Memur Maaş Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AHaber-ATV canlı yayınında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda zam yapıldığını hatırlatan ve en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağını belirten Erdoğan "En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkardık bu rakamın daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bin TL yükseltme sözünü verdik, bunun da sözünü gerçekleştireceğiz." dedi.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2023

Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağı da önceki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Asgari ücret ücret zammı için hesaplamaların devam ettiğini belirten Erdoğan ''Temmuz'da asgari ücret için hesaplamalar sürüyor." dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücretin 500 dolara tekabül edeceğini söylemişti. Bu durumda, asgari ücret 10.000 TL ve üzerinden çıkabilir.

Ekonomi Haberleri