Memur ve Emekli Maaş Zammıyla İlgili Flaş Gelişme! Zamlı Maaşların Hesaplara Ne Zaman Yatacağı Belli Oldu

Memur ve emekli maaşlarına 2023 yılında yapılacak zammı da içeren kanun TBMM'de kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına...

Memur ve emekli maaşlarına 2023 yılında yapılacak zammı da içeren kanun TBMM'de kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklanmasından sonra, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın da içerisinde bulunduğu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi ve karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30'luk zam, Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleşti. Çok sayıda vatandaş tarafından memur ve emeklilerin zamlı maaşlarını ne zaman alacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılırken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da belli oldu. Önceki sene 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2023 yılıyla beraber 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Memur ve Emekli Zammı Hesaplama

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Söz konusu maaş zammının açıklanmasından sonra hesaplamanın nasıl yapılacağı merak edildi. Mevcut maaşı 100’e böldükten sonra çıkan sonucu 130 ile çarparak yeni maaşa bilgisine ulaşılabilir.

Memur ve tüm emeklilerin maaşlarında yüzde 30 zam getiren, işverene 400 lira asgari ücret desteği sağlanmasını ifade eden kanun teklifi Meclis'te kabul edildi ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı. En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye, en düşük memur maaşı ise 9 bin 105 TL'den 11 bin 848 TL'ye, en düşük memur emekli aylığı ise 6 bin 78 TL'den 7 bin 901 TL'ye çıktı.

Memur ve emeklilerin alacağı zam oranı Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleşti. Peki zamlı maaşlar ne zaman alınacak?

15 Ocak'ta Maaşlar Zamlı Mı Yatacak?

Memurlar maaşlarını 15 Ocak'ta alıyorlar. Ancak yüzde 30'luk zamma yönelik teknik çalışmaların sürüyor olması sebebi ile zamlı maaşların 15 Ocak'a yetişmesi pek mümkün değil.

Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak'ta zammın toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48'lik oranını alacaklar.  Ek zam farkı ise sonradan hesaplara yatacak.

NTV'deki habere göre ek zam farkı en geç bir hafta veya 8 gün içinde hesaplara yatırılacak.

Ayrıca geçtiğimiz gün, Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu görevlilerinin refah düzeyini artırmaya ilişkin ek zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatırılması için bilişim alt yapılarının hazır olduğunu ifade etti.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin durumu ise daha farklı. Emekliler ocak ayı maaşlarını 17-28 Ocak tarihlerinde alabilecek. Böylelikle emekliler, bu ayki maaşlarında yüzde 30'luk zammı görebilecek.

Ekonomi Haberleri