Memur ve Emekliler Dikkat! Aralık Ayı Enflasyon Oranı Açıklanma Saati

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam, enflasyon verilerinin ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

Aralık Ayı Enflasyon Verisi Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Milyonlarca kişinin merakla beklediği açıklama, saat 10.00'da yapılacak.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam, yarın açıklanacak enflasyon verisinin ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, TÜİK tarafından yapılacak açıklama, memurlar ve emeklilere tarafından yakından takip edilecek. Aralık ayı enflasyon verisi öncesinde yapılan hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

Ekonomi Haberleri