Memur ve Emeklilerin Gözü Bu Tarihte! Nisan Ayı Enflasyon Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Memurlara ve emeklilere 6 aylık enflasyon verilerine göre zam yapılırken, aylık enflasyon oranları da yakından takip ediliyor....

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Memurlara ve emeklilere 6 aylık enflasyon verilerine göre zam yapılırken, aylık enflasyon oranları da yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan ayı enflasyon verisini hangi tarihte açıklayacağı da merak ediliyor.

Nisan Ayı Enflasyonu

Türkiye İstatistik Kurumu, her ayın 3'ünde bir önceki ayın enflasyon verilerini açıklıyor. Bu kapsamda, nisan ayı enflasyon verileri de 3 Mayıs Saat 10.00'da açıklanacak.

Mart Enflasyonu Kaç?

Mart ayı enflasyon verileri geçtiğimiz haftalarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. TÜİK'in açıklamasına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında yüzde 2,29 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 50,51'e geriledi.

Memur ve Emekli Zammı 2023

En düşük emekli maaşın geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. En düşük emekli maaşındaki 2.000 TL'lik zammın yanı sıra, memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında artış yapılacak. Maaş zammı, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanacak.

Ekonomi Haberleri