Memur Zammı Hesaplamaları Hızlandı! 3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, memur zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, memur zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Memur maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, ek zammın yanı sıra temmuz ayında yapılacak zammın oranı merak ediliyor.

Memur Zammı 2023 Temmuz

Memur maaşlarına yapılacak zam belirlenirken enflasyon verileri dikkate alınıyor. TÜİK'in açıkladığı ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verilerine göre, üç aylık enflasyon farkı yüzde 4,52 olarak belirlendi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam belirlenirken 6 aylık enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerini açıklanmasının ardından, memur maaşları için daha net bir tablo oluşacak. Milyonlarca memur da Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisi açıklamaları yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri