MEMUR ZAMMI HESAPLAMASI! Ocak 2023 Memur Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını açıklamasının ardından, memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu kapsamda, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını açıklamasının ardından, memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu kapsamda, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur zammı ile ilgili oran telaffuz edilmezken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri baz alınarak 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşların yapılacak zam, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte belli olacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon verileri memurlar tarafından yakından takip edilirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Söz konusu hesaplama neticesinde, beş aylık enflasyon farkı da dahil olmak üzere memur zammı için yüzde 15,11 oranı ortaya çıktı.

2023 Ocak Memur Maaşı Zammı

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarında yapılacak artışa da değindi. Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili "Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz." dedi.

Ekonomi Haberleri