Memur Zammı Netleşecek! Öğretmen, Doktor, Polis, Hemşire Maaş Zammı

Asgari ücrete yapılacak zammın geçtiğimiz günlerde açıklanması ile birlikte, yeni yılda memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon...

Asgari ücrete yapılacak zammın geçtiğimiz günlerde açıklanması ile birlikte, yeni yılda memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunduğu için tüm gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Bu nedenle, yarın açıklanacak veriler büyük bir merakla beklenirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile zom oranı yüzde 15,11 olarak belirlendi. Yarın açıklanacak enflasyon verilerinin ardından, maaş zammı netlik kazanacak.

Refah Payı da Verilebilir

Memur maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verisi beklenirken, refah payı eklenip eklenmeyeceği de merak ediliyor. Enflasyon farkı sonucu oluşan zammın yanı sıra, memurlara refah payı da verilebilir. Refah payı verilip verilmeyeceğine dair önümüzdeki günlerde açıklama yapılabilir.

Ekonomi Haberleri