Memura Ek Zam Yapılacak Mı? Memur Zammı İçin Hesaplamalar Başladı!

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Söz konusu artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşındaki artışın ardından, milyonlarca memur...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Söz konusu artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşındaki artışın ardından, milyonlarca memur da maaş zammına ilişkin araştırma yapmaya başladılar. Bu çerçevede, memur maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Memura Zam Var Mı?

Memur maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında zam yapılacak ancak ara zam olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam belirlenirken, 6 aylık enflasyon verileri ele alınıyor. Bu kapsamda, ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri açıklanırken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranları netlik kazanmadı. TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasının ardından, memur zammı için daha net bir tablo oluşacak.

Asgari Ücrete Zammı 2023

Memur maaşlarının yanı sıra, asgari ücret zammı da merak konusu oldu. Asgari ücret zammına dair önceki haftalarda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında zam yapılacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri